Konepaja- ja kenttähitsauspalvelu

Tarjoamme monipuolisia hitsauspalveluja olosuhteista riippumatta. Teemme niin konepajalla kuin kenttäolosuhteissa tapahtuvaa hitsausta. Meillä on voimassa olevat ped-luokat eri materiaalien putkille Tigillä, puikolla ja Mig/Magilla.

Hitsattavat materiaalit voivat olla teräs, rst, haponkestävä teräkset, alumiini, kumaankestävät teräkset ja erikoisteräkset kuten Inconel.

Hitsauspalvelut voivat olla muun muassa erilaiset putkilinjat, pinnoitushitsaukset tai erilaisten koneiden ja laitteiden korjaushitsaukset.

thumbnail_KUKA1
thumbnail_KUKA2_
thumbnail_Kuka3
previous arrow
next arrow

Robottihitsauspalvelut

Käytössämme on moderni KUKA -robottisolu varustettuna Froniuksen uudella TPS/i 500 hitsauskoneella CMT-laitteistolla. Robotin ansiosta pinnan laatu saadaan hyväksi ja laatupoikkeamat hitsissä minimoitua.

CMT-menetelmällä myös laajojen hitsauspinnoitteiden valmistaminen onnistuu ohuisiin kappaleisiin ja saavutetaan pienempi lämmöntuonti perusaineeseen. Tunkeumaa pystytään tarkasti kontrolloimaan halutuksi.

Myöskin tällä menetelmällä saavutetaan korkeampi hitsausnopeus verrattuna perinteisiin pinnoitushitsausmenetelmiin (plasma, laser).

Pienen lämmöntuonnin ansiosta kappaleiden vääntymiset ja muodonmuutokset pysyvät pieninä.

Esimerkkejä lisäaineista:

  • Rauta/kromi pohjaiset lisäaineet
  • Stelliitti tai muu kobolttipohjainen lisäaine
  • Volframikarbidi seosteiset lisäaineet
  • Nikkelipohjaiset (inconel)
  • Mangaanipohjaiset

Saavutettava kovuus riippuu aina lisäaineesta ja käyttökohteesta, mutta pääasiallisesti 30-60 HRC. Kulumiskestävyys ei ole suoraan verrannollinen pinnoitteen kovuuteen vaan vaihtelee lisäaineesta riippuen.

Tarvittaessa pinta jätetään koneistettavaksi.

Vieritä ylös